Opening Kunstroute Zijpe 2011

Op zondag 10 juli is de Kunstroute Zijpe 2011 van start gegaan, welke t/m 28 augustus te bezichtigen is. Het startsein voor dit jaarlijkse kunstevenement in de gemeente Zijpe werd gegeven door mevrouw M.G. Dekker, Burgemeester van de gemeente Zijpe. Tijdens de opening heeft de Burgemeester de route symbolisch geopend, waarna genodigden een Kunstroute Zijpe bustoer hebben gemaakt. Tijdens deze toer hebben twee van de zes in 2011 exposerende kunstenaars, bij een aantal kunstwerken en de projecten van de Kunstroute Zijpe 2011, een toelichting gegeven.

De bustoer heeft de genodigden vervoerd langs de binnenexposities en de kunstwerken die opgenomen zijn in de buitenexpositie van de Kunstroute Zijpe. Daarnaast zijn de diverse projecten bezocht, waaronder de expositie in de Herborden Toren in Burgerbrug, het amateurkunstproject, de expositie van studenten van de AHK en het scholenproject.

Informatie over de Kunstroute Zijpe zie: www.kunstroutezijpe.nl.

Kunstroute Zijpe 2011 wordt mede mogelijk gemaakt door: de gemeente Zijpe, het VSB Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, de provincie Noord-Holland en diverse locale en regionale sponsoren.