De week van Karin Dekker tijdens de Kunstroute Zijpe
De avontuurlijke geest van een beeldhouwerVan zondag 10 juli t/m 28 augustus organiseert de Stichting Kunstroute Zijpe de 18de editie van de jaarlijkse Kunstroute Zijpe in de gemeente Zijpe. Professionele kunstenaars exposeren hun werken in een prachtige omgeving, zowel in de natuur als in de gerestaureerde kerken. Daarnaast zijn er kunstwerken te bezichtigen voortgekomen uit projecten gericht op amateurkunstenaars, leerlingen van het basisonderwijs en studenten. Elke week staat één van de zes betrokken kunstenaars centraal. Van 25 juli t/m 31 juli is dat KARIN DEKKER.

DAGPROGRAMMA KARIN DEKKER
Karin Dekker is op zondag 31 juli vanaf 11:00 uur in de kerk van Oudesluis aanwezig om een lezing te geven over haar werkwijze en kunstwerken. De lezing duurt tot 12:00 uur en is gratis bij te wonen. Belangstellenden kunnen zich om 11:00 uur aanmelden bij de kerk van Oudesluis aan de Noorderweg 14. Na de lezing blijft Karin Dekker tot 15:30 uur in de kerk om toelichting te geven en eventuele vragen van bezoekers te beantwoorden. Vervolgens zal Karin Dekker feedback geven aan amateurkunstenaars die kunstwerken exposeren in de Herboren Toren in Burgerbrug.

KARIN DEKKER
Beeldhouwer Karin Dekker construeert beelden van staal. Hierbij maakt zij gebruik van eenvoudige en herkenbare vormen zoals een tandwiel, trap, pijl, raster, balletje. Het avontuur om tot een beeld te komen, om een idee om te zetten in materie, en vooral het plezier van het kijken en fantaseren maakt haar tot een gedreven beeldhouwer.
´Langs de Kunstroute Zijpe exposeer ik twee nieuwe grote knalrode beelden. Ik verheug me erg op het resultaat van zo´n rood ding in een sappig weiland´. De omgeving waar het beeld geplaatst gaat worden is altijd van groot belang in het ontwerp. Die omgeving speelt natuurlijk al sinds de Oudheid een rol: vorm en restvorm. De binnenvorm laten zien in een beeld is wat minder klassiek´. Het is tegenwoordig deze binnenvorm die Karin in haar beelden zichtbaar maakt. Waar haar werk voorheen vooral robuust en monumentaal oogden en gekenmerkt werden door kleur, strakheid en mathematiek, maakt ze momenteel beelden die poëtischer en minder aanwezig zijn.`Tegenwoordig wil ik graag transparanter, lichtvoetiger werken. Ik wil mensen door lagen materiaal heen laten kijken, en meer ruimte in het werk zelf scheppen. Ik wil laten zien dat het hol is, dat het geen gewicht heeft´. De nieuwsgierigheid die Karin drijft, zou zij ook graag de toeschouwers gunnen.