Laatste mogelijkheid om de Kunstroute Zijpe 2011 te bezoeken


AMATEURKUNSTPROJECT-Kunstwerk gemaakt door:Henk en Jaap Kuin - o.b.v. Marco Goldenbeld.

Op zondag 28 augustus hebben geïnteresseerden voor de laatste keer de mogelijkheid om de buitenexpositie langs de Grote Sloot en de binnenexposities in de vijf kerken in de gemeente Zijpe te bezichtigen. De Kunstroute Zijpe is op 10 juli geopend en heeft sindsdien vele bezoekers naar de gemeente Zijpe getrokken. De route langs de Grote Sloot is niet alleen prachtig door de mooie omgeving, maar tevens indrukwekkend door de diverse beeldschone kunstwerken die men in de landerijen en in de tuinen aantreft. De binnenexposities, in vijf bijzondere kerken in de gemeente Zijpe, zijn van 12:00 tot 17:00 uur op de zondagen t/m 28 augustus te bezoeken. De toegang van buitenexpositie en binnenexposities is gratis.

Kunstroute Zijpe 2011
De Kunstroute Zijpe onderscheidt zich ten opzichte van overige Kunstroutes door naast kunstwerken van professionele kunstenaars, projecten op te zetten, gericht op ontmoetingen tussen professionele kunstenaars, leerlingen van het basisonderwijs, studenten van kunstvakonderwijs en amateurkunstenaars. De kunstwerken, voortgekomen uit deze projecten en ontmoetingen, zijn opgenomen in de buitenexpositie van de Kunstroute Zijpe en in de Herboren Toren in Burgerbrug. Zo zijn bij de Grote Sloot 137 (Ooyenbargh Interieurhoeve) interessante kunstwerken te bezichtigen, gemaakt door amateurkunstenaars, onder begeleiding van professionele kunstenaars. Tevens zijn hier kunstwerken te vinden van studenten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, welke geëxposeerd worden, in een tot expositieruimte omgetoverde varkensschuur.
In 2011 heeft de stichting zes kunstenaars aangetrokken die de rode draad vormen van de Kunstroute Zijpe. Zij exposeren op 35 buitenlocaties en in vier kerken.
Het thema van de Kunstroute Zijpe 2011 is “Passie in Beeld”. De stichting heeft de passie van alle kunstenaars in beeld proberen te brengen, zowel van de professionals als van de amateurkunstenaars, studenten en de leerlingen van de basisscholen. Dit heeft onder andere geresulteerd in een prachtige fantasiewereld bij de Grote Sloot 479 in Oudesluis. Hier worden de kunstwerken van de basisscholen uit de gemeente Zijpe tentoongesteld. In de kunstwerken zijn de passies van de leerlingen verwerkt, waaronder; voetbal, ballet, paardrijden etc..

Stichting Kunstroute Zijpe kijkt nu al terug op een zeer succesvolle Kunstroute Zijpe 2011. In kunst geïnteresseerde bezoekers weten de Kunstroute Zijpe te vinden, daarnaast weet de Kunstroute Zijpe mensen te trekken, die niet op voorhand geïnteresseerd zijn in het bezoeken van kunstexposities. Dit is een belangrijk kenmerk van de Kunstroute Zijpe; kunst van hoge kwaliteit voor iedereen toegankelijk maken.

De Kunstroute Zijpe is nog te bezichtigen tot en met zondag 28 augustus. Meer informatie is te vinden in de folders die te verkrijgen zijn bij het gemeentehuis van Zijpe, de VVV’s en diverse campings in de directe regio.


SCHOLENPROJECT-Kunstwerken gemaakt door leerlingen van het basisonderwijs - o.b.v. Willem Bakkum, Karin Dekker, Judith Hebly en Esther Le Belle.