De week van Sophie Fleur Terluin tijdens de Kunstroute Zijpe
Verandering in de wortels van de fotokunst

Van zondag 15 juli t/m 2 september organiseert de Stichting Kunstroute Zijpe de 19de editie van de jaarlijkse Kunstroute Zijpe in de gemeente Zijpe. Vijf kunstenaars en een kunstenaarsduo exposeren hun werken in een prachtige omgeving, zowel in de natuur als in vijf kerken. Daarnaast zijn er kunstwerken te bezichtigen voortgekomen uit projecten gericht op amateurkunstenaars, leerlingen van het basisonderwijs en leerlingen van het voortgezet onderwijs. Ook is er een expositie samengesteld door leermeesters afkomstig uit Harenkarspel, Schagen en Zijpe, en hun leerlingen. Elke week staat één van de betrokken professionele kunstenaars centraal. Van 20 t/m 26 augustus staat de Kunstroute Zijpe in het teken van SOPHIE FLEUR TERLUIN.

26 augustus – Sophie Fleur Terluin in de kerk van Petten
Sophie Fleur Terluin is op zondag 26 augustus, van 13:00 tot 16:00 uur, in de kerk van Petten aanwezig om in dialoog te gaan met geïnteresseerden en een toelichting te geven op haar kunstwerken. Hierdoor kunnen geïnteresseerden inzicht krijgen in het werk en de werkwijze van Sophie Fleur Terluin. Zij verzorgt om 14:00 uur een lezing over haar gehele oeuvre, legt de invloed van haar wereldreis op haar kunst en de ontplooiing van een idee uit en laat zien hoe haar werk technisch in elkaar zit met behulp van Photoshop. Belangstellenden kunnen zich op zondag 26 augustus melden bij de kerk van Petten, bij Plein 1945 nr. 27. De toegang is gratis.

SOPHIE FLEUR TERLUIN
In 2006 is Sophie Fleur Terluin afgestudeerd in foto & film op de Academie voor Beeldende Vorming, Amsterdam. Haar passie is het creëren van een nieuwe werkelijkheid. Foto’s worden met behulp van Photoshop met elkaar versmolten waarbij beeldrijm de hoofdrol speelt: rimpels, lijnen en structuren uit totaal verschillende werelden worden gecombineerd en tot een harmonieus geheel gemaakt. Bij haar installaties wordt de kijker uitgenodigd van gebaande wegen deze nieuwe wereld, of kijk op de wereld, in te stappen. Haar ideologie bij haar installaties is de kijker meer bij de kunst te betrekken. Wat gebeurt er met de perceptie van de kunst als je het in een koffer doet, op de grond, in veelvoud? En als je muziek, dans, geur en theatrale belichting toevoegt? De kijker wordt gedwongen actief deel te nemen aan het kunstwerk, de kunst wordt meer belééfd. “Verandering is een constante factor in mijn werk. Verandering van de context van alledaagse dingen. Verandering in de perceptie van de kijker. Verandering in de wortels van de fotokunst. Het constant veranderende landschap maakt mijn kunstwerken bij de Kunstroute Zijpe elke minuut anders, doordat het landschap als extra laag meespeelt.”

Activiteiten en optredens op zondag 26 augustus
Naast de lezing van Sophie Fleur Terluin, vindt er op zondag 26 augustus een optreden plaats in de Herboren Toren in Burgerbrug. Colet Nierop (harp) en Femke Vijn (zang) zullen een muzikaal optreden verzorgen. Het optreden vindt plaats in sessies van ongeveer 10 minuten, belangstellenden kunnen het optreden bezoeken, maar zijn tevens in de gelegenheid om rond te lopen en de expositie in de kerk te bezichtigen.

 


Panorama


Sunny Dreams


Roots