De week van Joop Haring en Chris Meighan tijdens Kunstroute Zijpe

Op zondag 7 juli is de jaarlijks terugkerende beeldende kunstexpositie op bijzondere wijze geopend door mevrouw Sweet, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, en de heer Westerink, Burgemeester van de gemeente Schagen. In 2013 vindt de 20ste editie van Kunstroute Zijpe plaats. Van 7 juli t/m 25 augustus zijn de binnenexposities in de kerken en de buitenexpositie langs de Grote Sloot, tussen Burgerbrug en Oudesluis, te bezichtigen. Kunstroute Zijpe 2013 bestaat uit twaalf projecten en staat in het teken van het thema verbinding. Elke week staat een van de deelnemende professionele kunstenaars of kunstenaarsduo’s centraal. Er zijn vier ervaren en vier startende professionele kunstenaars geselecteerd om zowel autonoom werken tentoon te stellen als in duo’s te invulling te geven aan diverse projecten. De week van 8 t/m 14 juli staat in het teken van Kunstroute Zijpe duo Joop Haring en Chris Meighan.

14 juli – Joop Haring en Chris Meighan in de Kerk van Sint Maartensbrug
Joop Haring en Chris Meighan zijn op zondag 14 juli, van 14:00 tot 17:00 uur, in de kerk van Sint Maartensbrug aanwezig om in dialoog te treden met geïnteresseerden en een toelichting te geven op hun kunstwerken. Geïnteresseerden kunnen hierdoor inzicht krijgen in hun werk en werkwijze. Zij verzorgen gezamenlijk van 15:30 tot 16:30 uur een lezing/presentatie. De kerk van Sint Maartensbrug is te vinden bij de Grote Sloot 233. De toegang is gratis.
Wie kijkt naar het werk van de beeldhouwer Joop Haring wordt vooral getroffen door de verscheidenheid in vormen en het gebruik van vele materialen. Haring maakt ruimtelijke beelden en installaties van metaal, brons, keramiek, hout en kunststof. Zijn werkwijze start altijd vanuit een concept. De natuur is vaak zijn inspiratiebron. Het werk van Chris Meighan gaat vaak over, of is geïnspireerd door, gebeurtenissen of herinneringen uit zijn eigen (verre) verleden of uit de geschiedenis. Het bevat meestal een verhalend element. Hij werkt met verschillende media: video, live performance, installatie en tekst. Een terugkerend thema is de verhouding tussen de individuele mens en de maatschappij.
Optredens en Impressies
Op diverse locaties, zowel binnen als buiten, vinden tijdens Kunstroute Zijpe optredens en impressies plaats. Op zondag 14 juli zal Jasper Schalks omstreeks 14:30 uur pianomuziek ten gehore brengen in de Herboren Toren in Burgerbrug. Informatie opvragen, over de mogelijkheden om op te treden tijdens Kunstroute Zijpe, kan via jolijn@kunstroutezijpe.nl.

De folder met informatie over de Kunstroute Zijpe is onder andere verkrijgbaar bij de VVV en bij het gemeentehuis van Schagen. Kunstroute Zijpe wordt mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de gemeente Schagen, het VSB Fonds, BNG Cultuurfonds, het Prins Bernhard Cultuur Fonds en regionale ondernemers/sponsoren.


Joop Haring

Chris Meighan

Chris Meighan

Joop Haring