De week van Marjorie Slooff en Sophie Fleur Terluin tijdens Kunstroute Zijpe

Van 7 juli t/m 25 augustus vindt de 20ste editie van Kunstroute Zijpe plaats en zijn de binnenexposities in de kerken en de buitenexpositie langs de Grote Sloot, tussen Burgerbrug en Oudesluis, te bezichtigen. Kunstroute Zijpe 2013 bestaat uit twaalf projecten en staat in het teken van het thema verbinding. Elke week staat een van de deelnemende professionele kunstenaars of kunstenaarsduo’s centraal. De week van 12 t/m 18 augustus staat in het teken van Kunstroute Zijpe duo Marjorie Slooff en Sophie Fleur Terluin. Op zondag 18 augustus zullen Marjorie Slooff en Sophie Fleur Terluin van 14:00 tot 17:00 uur in de kerk van Oudesluis aanwezig zijn om een toelichting te geven op hun kunstwerken, die zowel in de betreffende kerk tentoongesteld worden als in de buitenexpositie van Kunstroute Zijpe opgenomen zijn. Van 15:30 tot 16:30 uur verzorgen zij gezamenlijk een lezing/presentatie in de kerk van Oudesluis, Noorderweg 14. De toegang is gratis. Aanvullende info: www.kunstroutezijpe.nl.

Marjorie Slooff en Sophie Fleur Terluin
Marjorie Slooff is een van de kunstenaars die in 2013 invulling heeft gegeven en betrokken is geweest bij de uitvoering van meerdere projecten. Zo heeft zij o.a. de amateurkunstenaars, die deel hebben genomen aan de Masterclass Buitenkunst op Locatie, begeleid tijdens het ontwerp- en maakproces van hun kunstwerken. De kunstwerken die gemaakt zijn tijdens de Masterclass, worden geëxposeerd bij Grote Sloot 137. Daarnaast heeft Marjorie Slooff de leerlingen van vier van tien deelnemende basisscholen uit de gemeente Schagen begeleid tijdens het maken van kunstbanken. De kunstbanken zijn op diverse plekken langs de Kunstroute Zijpe te vinden. Marjorie Slooff vindt haar inspiratiebronnen in de organische vormen van de natuur en in de menselijke geest met zijn onuitputtelijke mogelijkheden. Zij werkt o.a. met polyurethaanschuim, polyester en brons en reageert op de omgeving waarin ze werkt. Zij bouwt installaties of maakt land-art. In de aanloop naar Kunstroute Zijpe is Marjorie Slooff een uniek samenwerkingsverband aangegaan met Sophie Fleur Terluin. Gezamenlijk hebben zij, speciaal voor Kunstroute Zijpe, op locatie een kunstwerk gemaakt, het verbindingskunstwerk draagt de titel Las Medusas (de kwallen). Sophie Fleur Terluin heeft naast het exposeren van haar werken in de kerk en op diverse buitenlocaties en het maken van het verbindingskunstwerk, invulling gegeven aan het project gericht op leerlingen van Regius College Schagen. Meer dan vijftig leerlingen hebben kunstwerken gemaakt die bij de Grote Sloot 433 geëxposeerd worden. Dit project heeft zij in samenwerking met Claudia Cosma uitgevoerd (docente bij het Regius College Schagen). In 2006 is Sophie Fleur Terluin afgestudeerd in foto & film op de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam. Zij werkt sindsdien als docente, fotografe en kunstenaar. Haar passie is het creëren van een nieuwe werkelijkheid. Foto’s worden met behulp van Photoshop met elkaar versmolten waarbij beeldrijm de hoofdrol speelt. Ze drukt haar afbeeldingen af op moderne materialen zoals trespa en perspex en combineert dit met “doorleefd” materiaal zoals drijfhout.
Drie muzikale optredens op 18 augustus
Op zondag 18 augustus vinden er ’s middags diverse muzikale optredens plaats op verschillende locaties. Bij de expositie van leerlingen van het Regius College Schagen, die te vinden is bij Grote Sloot 433, zal Julia van Egmond gitaar spelen. In de Herboren Toren in Burgerbrug zullen Colet Nierop (harp) en Femke Vijn (zang) een optreden verzorgen en Norbert Engbrocks-Creon zal in de kerk van Oudesluis percussiemuziek ten gehore brengen.
De folder met informatie over de Kunstroute Zijpe is onder andere verkrijgbaar bij de VVV en bij het gemeentehuis van Schagen. Kunstroute Zijpe wordt mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de gemeente Schagen, het VSB Fonds, BNG Cultuurfonds, het Prins Bernhard Cultuur Fonds en regionale ondernemers/sponsoren.


Marjorie Slooff

Sophie Fleur Terluin

Verbindingskunstwerk_Marjorie Slooff en Sophie Fleur Terluin

Sophie Fleur Terluin

Marjorie Slooff