Masterclass Kunstroute Zijpe van start!

Twintig deelnemers zijn zondag 16 juni gestart met het maakproces van hun kunstwerk dat geëxposeerd gaat worden tijdens Kunstroute Zijpe 2013. De deelnemers aan de Masterclass Buitenkunst op Locatie hebben in de aanloop naar de eerste werksessie kennis gemaakt met de begeleidend kunstenaars, Joop Haring en Marjorie Slooff. Aan de hand van deze kennismaking hebben de deelnemers gekozen door welke professionele kunstenaar zij begeleid willen worden tijdens het ontwerp- en maakproces van hun kunstwerk. Na veelvuldig contact met de begeleidend kunstenaar te hebben gehad, zijn de ontwerpen vastgesteld. Zondag 16 juni vond de eerste van in totaal drie werksessies plaats. De deelnemers zullen op zondag 23 juni verder gaan met hun kunstwerk. Op 30 juni, tussen 11:00 en 17:00 uur, zullen zij de laatste hand leggen aan hun kunstwerk. De werksessies zijn openbaar toegankelijk zodat het werk- en maakproces inzichtelijk wordt voor bezoekers en geïnteresseerden en vinden plaats bij Grote Sloot 137 (Ooyenbargh Interieurhoeve).

Ateliers in Kaart
Stichting Kunstroute Zijpe wil atelierhouders uit de nieuwe gemeente Schagen de gelegenheid bieden om zich tijdens Kunstroute Zijpe 2013 te presenteren. Atelierhouders kunnen een vermelding krijgen op de website www.kunstroutezijpe.nl. Heeft u belangstelling dan kunt u zich aanmelden via: jolijn@kunstroutezijpe.nl. Graag ontvangen wij naast de contactgegevens eveneens de eventuele openingstijden en enig beeldmateriaal.

Optredens en impressies
Op diverse expositielocaties (zowel binnen als buiten) vinden tijdens de Kunstroute Zijpe, optredens en impressies plaats. Artiesten uit diverse disciplines, muziek, zang, dans, theater, poëzie etc., die interesse hebben in het verzorgen van een optreden, worden uitgenodigd om zich aan te melden via jolijn@kunstroutezijpe.nl. De data en tijden van het programma zijn vanaf juli te vinden op www.kunstroutezijpe.nl.

De folder met informatie over de Kunstroute Zijpe is onder andere verkrijgbaar bij de VVV en bij het gemeentehuis van Schagen. Kunstroute Zijpe wordt mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de gemeente Schagen, het VSB Fonds, BNG Cultuurfonds, het Prins Bernhard Cultuur Fonds en regionale ondernemers/sponsoren.

Onderstaand beeldmateriaal van deelnemers van de Masterclass aan het werk