KUNSTROUTE ZIJPE 2014
MASTERCLASS BUITENKUNST IN BEWEGING


Ank van der Horst_Zijper Zetel


Ank van der Horst_Obelisk


Masterclass Buitenkunst op Locatie 2013 
deelnemer Nelleke BeenkerMasterclass Buitenkunst op Locatie 2013
deelnemer Jan Oudhof

Bent u geïnteresseerd in kunst en zelf bezig met kunst op liefhebbersniveau? Heeft u een beeldend idee altijd al willen uitvoeren? Wilt u het thema “beweging” op uw eigen wijze vorm geven en duizenden mensen uw kunstwerk laten zien? Dit kan door deel te nemen aan de Masterclass Buitenkunst in beweging onder leiding van kunstenares Ank van der Horst (www.acvanderhorst.nl). Deelname is gratis. De materiaalkosten zijn echter voor uzelf. Deelnemen kan ook per duo of in/met een groep. Na de Kunstroute Zijpe periode mag u uw kunstwerk weer meenemen.

Informatiebijeenkomst zondag 6 april
Op zondag 6 april vindt van 15:00 tot uiterlijk 17:00 uur een informatie- en kennismakingsbijeenkomst plaats, waar Ank van der Horst een toelichting geeft op haar werk en het verdere verloop van de Masterclass. Na afloop van de informatiebijeenkomst kunt u zich definitief aanmelden voor deelname aan de Masterclass en krijgt u ruim een maand de tijd om een eigen ontwerp te gaan maken. In deze ontwerpfase kunt u met vragen terecht bij Ank van der Horst. De vier werksessies zullen op zondagen in mei en juni plaatsvinden.
Geïnteresseerden kunnen zich t/m 4 april aanmelden voor de informatiebijeenkomst of aanvullende informatie opvragen via: info@kunstroutezijpe.nl. Wilt u deelnemen maar bent u op 6 april verhinderd, dan kunt u eveneens contact met Stichting Kunstroute Zijpe opnemen om de mogelijkheden door te spreken.

Kunstroute Zijpe 2014 – Kunst beweegt
Kunstroute Zijpe 2014 zal plaatsvinden van 29 juni t/m 17 augustus en draagt de titel: Kunst Beweegt. Het thema beweging zal centraal staan binnen alle projecten van Kunstroute Zijpe. Er zullen kunstwerken tentoongesteld worden die gaan bewegen, doen bewegen en/of laten bewegen, zowel letterlijk als figuurlijk. Naast de expositie van werken van professionele kunstenaars in het landschap en in de kerken gelegen langs de Grote Sloot, vinden er diverse projecten plaats gericht op kunsteducatie en amateurkunst, waaronder het project Masterclass Buitenkunst in beweging.

Informatie over de Kunstroute Zijpe en de Stichting Kunstroute Zijpe zie: www.kunstroutezijpe.nl.

Kunstroute Zijpe 2014 wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de gemeente Schagen, het VSB Fonds en lokale ondernemers/sponsoren.