Happen en Trappen voor kinderen uit Syrië

“Happen en Trappen” tijdens de Kunstroute Zijpe, dat is op zondag 10 augustus een speciale actie voor het goede doel van Soroptimistclub Roos van Schagen.
Op deze dag zijn de bezoekers van de Kunstroute van harte welkom in De Doe Wei en Carina´s Theetuin bij Ooyenbargh Interieurhoeve aan de Grote Sloot 137 in Burgerbrug.
In De Doe Wei staan kunstwerken die uitnodigen om in beweging te komen. Deze unieke kunstwerken zijn gemaakt door leerlingen van basisscholen onder begeleiding van een professioneel kunstenaar. En wat is er lekkerder dan na al die beweging te genieten van een ontspannende stoelmassage en een hapje en drankje.
In de theetuin verzorgen de Soroptimisten van 10.00 tot 16.00 uur koffie en thee met appeltaart en een heerlijke verse lunch. Zin om snel weer verder te gaan, dan kan de lunch meegenomen worden in de knapzak.
De opbrengst van de stoelmassage en de verkoop in de theetuin komt deze dag ten goede aan het project Syrië “Back to School”. Dit project van Unicef en Soroptimist International zorgt voor onderwijs aan de Syrische kinderen in de vluchtelingenkampen in Turkije. Prefab scholen worden gebouwd en de kinderen krijgen een gevulde schoolrugzak. Zo wordt voorkomen dat een verloren generatie ontstaat en geven we deze kinderen een kans op een toekomst in eigen land zodra dat weer mogelijk is.
Soroptimisten vormen een netwerk van vakvrouwen die zich wereldwijd inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en kinderen. Zij vormen de grootste service-organisatie van en voor vrouwen ter wereld. Soroptimistclub de Roos van Schagen organiseert deze actiedag, zet haar deskundigheid in, organiseert fondsenwerving en ondersteunt projecten in de regio en daarbuiten. Meer informatie: www.soroptimist.nl of roosvanschagen@soroptimist.nl


De Doe Wei _ Grote Sloot 137