Presentatie bijwonen en zelf een onderdeel van een kunstwerk maken tijdens Kunstroute Zijpe

Gemeente Schagen – Op zondag 10 augustus kunnen geïnteresseerden een presentatie bijwonen van de aan Kunstroute Zijpe 2014 deelnemende kunstenares Mai Movrin. De presentatie start om 14:00 uur in de kerk waar zij haar kunstwerken exposeert, de kerk van Sint Maartensbrug aan de Grote Sloot 233. Tijdens de presentatie zal zij een toelichting geven over haar fascinatie voor de natuur, welke een inspiratiebron is voor haar werk. Mai Morvin maakt gebruik van gerecycled materiaal en technieken ontwikkeld door de mens. De bezoekers zullen inzicht krijgen in haar werkwijze. Na afloop van de presentatie kunnen geïnteresseerden, onder begeleiding van Mai Movrin, een eigen “Infinity Flower”, een ode aan de natuur, maken. Infinity Flower is een van de kunstwerken die Mai Movrin dit jaar Tijdens Kunstroute Zijpe exposeert. Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname, wel wordt men gevraagd een plank van ± 20 x 35 cm. mee te nemen. Mai Movrin zorgt voor het gereedschap, de stelen en het bevestigingsmateriaal, zodat de “Infinity Flowers” daadwerkelijk geplaatst kunnen worden bij het kunstwerk bij de Grote Sloot 433.

Mai Movrin natuur, mens en kunst in beweging
Mai Movrin is gefascineerd door de natuur met zijn immense adaptieve vermogen, het continu in beweging zijn, evoluerend tot nieuwe vormen en symbioses. In haar werk houdt zij zich bezig met de tegenstelling tussen kracht en kwetsbaarheid in relatie tot het thema ‘natuurlijke geborgenheid.’ Een aantal van haar werken bewegen toeschouwers om in beweging te komen en nodigen uit om deel te nemen aan het kunstwerk.

Renate Jörg treedt op in de kerk van Oudesluis
Renate Jörg (piano, accordeon en zang) zal op zondag 10 augustus, tijdens Kunstroute Zijpe, een optreden verzorgen in de kerk van Oudesluis aan de Noorderweg 14. Renate Jörg speelt eigen stukken van haar net verschenen CD "Und schiefe Scheitel kämmt der Wind": Duitse gedichten op muziek gezet, van Rilke tot Ringelnatz, poëzie van Dada en Morgenstern. Het wordt een reis langs absurde kreten, kleine geheimen, grote emoties en heel intieme momenten.

Van zondag 29 juni t/m zondag 17 augustus vindt in de gemeente Schagen, in de Kop van Noord-Holland, de 21ste editie plaats van Kunstroute Zijpe. De kunstwerken die opgenomen zijn in de buitenexpositie zijn te vinden langs de westzijde van de Grote Sloot, tussen Oudesluis en Burgerbrug. De buitenexpositie is van 29 juni t/m 17 augustus elke dag vanaf de openbare weg te bezichtigen. De binnenexposities in de kerken zijn op de zondagen geopend van 12:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis. Aanvullende informatie over Kunstroute Zijpe 2014 zie www.kunstroutezijpe.nl.


Bladkompas _ Grote Sloot 87

Sporen II _ Grote Sloot 237

Ontluiken _ Grote Sloot 267

Infinity Flower _ Grote Sloot 433

Sporen I _ Grote Sloot 443

Bezinning _ Grote Sloot 483a