Demonstratie en presentatie door Annie Zeeman-Van der Veen en Peter Sluijter tijdens Kunstroute Zijpe

Een van de projecten van Kunstroute Zijpe 2014 – Kunst Beweegt, is het project Leermeester Bewegen hun Leerlingen. In de Herboren Toren in Burgerbrug exposeren leermeesters gezamenlijk met hun leerlingen. De deelnemende leermeesters zijn Annie Zeeman-Van der Veen, Elisabeth Leyen, Linda Moerland en Peter Sluijter. De leermeesters komen uit de voormalige gemeenten Harenkarspel, Schagen en Zijpe. In deze expositie worden diverse kunstdisciplines getoond. De expositie in de kerk is van 29 juni t/m 17 augustus op de zondagen van 12:00 tot 17:00 uur geopend. De exposerende leermeesters zijn op twee zondagen tussen 12:00 tot 17:00 uur in de Herboren Toren in Burgerbrug aanwezig om een toelichting te geven op hun werk en het leermeesterschap. Daarnaast verzorgen sommige van hen een lezing of demonstratie. Op zondag 13 juli zullen Annie Zeeman-Van der Veen en Peter Sluijter van 12:00 tot 17:00 uur aanwezig zijn in de Herboren Toren, aan de Burgerweg 62a in Burgerbrug. Toegang is gratis.

Annie Zeeman-Van der Veen en Peter Sluijter
De kunstwerken en kledingstukken van Annie Zeeman-Van der Veen zijn gemaakt van natuurlijke materialen, o.a. wol, zijde en linnen. Zij exposeert met de leerlingen Annemarie Geel, Ina Muntjewerf en Renate Korver. Peter Sluijter is beeldhouwer (brons) en werkt vanuit het hart en niet vanuit het hoofd. Els Koster en Leo Derijcke zijn de leerlingen waar Peter Sluijter mee exposeert.

Van zondag 29 juni t/m zondag 17 augustus vindt in de gemeente Schagen, in de Kop van Noord-Holland, de 21ste editie plaats van Kunstroute Zijpe. De kunstwerken die opgenomen zijn in de buitenexpositie zijn te vinden langs de westzijde van de Grote Sloot, tussen Oudesluis en Burgerbrug. De buitenexpositie is van 29 juni t/m 17 augustus elke dag vanaf de openbare weg te bezichtigen. De binnenexposities in de kerken zijn op de zondagen geopend van 12:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis. In 2015 is er een nieuw project georganiseerd. Professionele kunstenaars hebben kunstwerken beschikbaar gesteld voor de verkoop. De meeropbrengst komt ten goede van de organisatie van Kunstroute Zijpe 2015. Deze werken zijn te vinden in de consistorieruimten in de kerk van Oudesluis en St. Maartensbrug en bij Grote Sloot 441.Leermeester Peter Sluijter

Leermeester Peter Sluijter

Leermeester Peter Sluijter

Leerling van Peter Sluijter_ Leo Derijcke - Pose

Leermeester Annie Zeeman - Van der Veen

Leermeester Annie Zeeman - Van der Veen

Leermeester Annie Zeeman - Van der Veen