Op zondag 17 augustus verzorgt Peter Bergenhenegouwen een lezing tijdens Kunstroute Zijpe

Gemeente Schagen – Op zondag 17 augustus kunnen geïnteresseerden een presentatie bijwonen van de aan Kunstroute Zijpe 2014 deelnemende kunstenaar Peter Bergenhenegouwen. Om 15:30 uur zal Peter Bergenhenegouwen in de kerk van Petten bij het Plein 1945 nr. 27 aanwezig zijn om een lezing te verzorgen. Hij zal een toelichting geven over zijn werk en werkwijze. Aan de hand van zijn werk wil hij een groepsgesprek aangaan met de aanwezigen over beweging of het gebrek daaraan. Een filosofische gedachtewisseling over wat beweging is. De vraag overstijgt haar antwoord.

Peter Bergenhengouwen geeft een ander beeld van de werkelijkheid
Het maken van autonome kunst is het samengaan van zintuigen, hoofd en handen in vrijheid. De rode draad in het werk van Peter Bergenhenegouwen is beweging. Motorisch, mechanisch, mentaal of perspectivisch. Vaak in combinatie, soms figuratief in een abstracte installatie. Beweging, of het gebrek eraan. Werkelijke beweging, door externe factoren als regen, verdamping of wind, beïnvloedt balans of disbalans.

Renate Jörg treedt op in de kerk van Petten
Renate Jörg (piano, accordeon en zang) zal op zondag 17 augustus om 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur, tijdens Kunstroute Zijpe, optreden in de kerk van Petten. Zij speelt eigen stukken van haar net verschenen CD "Und schiefe Scheitel kämmt der Wind": Duitse gedichten op muziek gezet, van Rilke tot Ringelnatz, poëzie van Dada en Morgenstern. Het wordt een reis langs absurde kreten, kleine geheimen, grote emoties en heel intieme momenten.

Van zondag 29 juni t/m zondag 17 augustus vindt in de gemeente Schagen, in de Kop van Noord-Holland, de 21ste editie plaats van Kunstroute Zijpe. De kunstwerken die opgenomen zijn in de buitenexpositie zijn te vinden langs de westzijde van de Grote Sloot, tussen Oudesluis en Burgerbrug. De buitenexpositie is van 29 juni t/m 17 augustus elke dag vanaf de openbare weg te bezichtigen. De binnenexposities in de kerken zijn op de zondagen geopend van 12:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis. Aanvullende informatie over Kunstroute Zijpe 2014 zie www.kunstroutezijpe.nl.


Regenbalans _ Grote Sloot 133


Grote Grazer _ Grote Sloot 139


De onbestemming _ Grote Sloot 269

Waarnemingsperikel _ Grote Sloot 275

Barrierestap _ Grote Sloot 311

Vele gezichten _ Grote Sloot 433

Personenvervoer _ Grote Sloot 437

Cilinder _ Grote Sloot 461

Wijzende man _ Grote Sloot 489