Zondag 20 juli lezing door Truus van den Heuvel tijdens Kunstroute Zijpe

Op zondag 20 juli hebben geïnteresseerden de mogelijkheid om met één van de professionele kunstenaars, die in 2014 werken exposeert tijdens Kunstroute Zijpe, in gesprek te treden. Op zondag 20 juli zal Truus van den Heuvel vanaf 15:00 uur in de kerk van Sint Maartensbrug (Grote Sloot 233) aanwezig zijn. Om 15:30 uur zal zij een lezing verzorgen. Middels een Power Point presentatie zal Truus van den Heuvel inzicht verschaffen in haar werk, materiaalkeuze en werkwijze. De toegang is gratis.

Truus van den Heuvel
Truus van de Heuvel maakt verstilde installaties en 3D beelden. Haar werken hebben een heldere structuur en bestaan uit eenvoudige, transparante vormen. Ze reageren op de ruimte waarin ze geplaatst zijn en veranderen door het verstrijken van het daglicht en door het steeds wijzigende perspectief van de toeschouwer. Haar werk is licht van gewicht en deint op het water of hangt in de lucht, bewegend op de luchtverplaatsing.

Van zondag 29 juni t/m zondag 17 augustus vindt in de gemeente Schagen, in de Kop van Noord-Holland, de 21ste editie plaats van Kunstroute Zijpe. De kunstwerken die opgenomen zijn in de buitenexpositie zijn te vinden langs de westzijde van de Grote Sloot, tussen Oudesluis en Burgerbrug. De buitenexpositie is van 29 juni t/m 17 augustus elke dag vanaf de openbare weg te bezichtigen. De binnenexposities in de kerken zijn op de zondagen geopend van 12:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis. Aanvullende informatie over Kunstroute Zijpe 2014 zie www.kunstroutezijpe.nl.


Monet in Holland _ Grote Sloot 275

Luchttollen _ Grote Sloot 379

Wuivende zuilen _ Grote Sloot 341

Waterbeeld _ Grote Sloot 471