Demonstratie en presentatie op zondag 3 augustus door Elisabeth Leyen en Linda Moerland tijdens Kunstroute Zijpe

Een van de projecten van Kunstroute Zijpe 2014 – Kunst Beweegt, is het project Leermeester Bewegen hun Leerlingen. In de Herboren Toren in Burgerbrug exposeren leermeesters gezamenlijk met hun leerlingen. De deelnemende leermeesters zijn Annie Zeeman-Van der Veen, Elisabeth Leyen, Linda Moerland en Peter Sluijter. De leermeesters komen uit de voormalige gemeenten Harenkarspel, Schagen en Zijpe. In deze expositie worden diverse kunstdisciplines getoond. De expositie in de kerk is van 29 juni t/m 17 augustus op de zondagen van 12:00 tot 17:00 uur geopend. De exposerende leermeesters zijn op twee zondagen tussen 12:00 tot 17:00 uur in de Herboren Toren in Burgerbrug aanwezig om een toelichting te geven op hun werk en het leermeesterschap. Daarnaast verzorgen sommige van hen een presentatie of demonstratie. Op zondag 3 augustus zullen Elisabeth Leyen en Linda Moerland van 12:00 tot 17:00 uur aanwezig zijn in de Herboren Toren, aan de Burgerweg 62a in Burgerbrug. Toegang is gratis.

Elisabeth Leyen en Linda Moerland
Het werk van Elisabeth Leyen bestaat hoofdzakelijk uit Raku gestookte stukken. Ze stookt nog traditioneel in een houtoven. Elisabeth Leyen exposeert met de leerlingen Donna Leyen, Joke van Berkum, José Moeskops, Renate Bowra en Ron Alberts. Leermeester Linda Moerland maakt schilderijen. In haar schilderijen zijn haar inmiddels opgedane levenservaringen verwerkt. P.J.M. Koopman, P. van den Berg en Y. Laan zijn de leerlingen waar Linda Moerland mee exposeert.

Van zondag 29 juni t/m zondag 17 augustus vindt in de gemeente Schagen, in de Kop van Noord-Holland, de 21ste editie plaats van Kunstroute Zijpe. De kunstwerken die opgenomen zijn in de buitenexpositie zijn te vinden langs de westzijde van de Grote Sloot, tussen Oudesluis en Burgerbrug. De buitenexpositie is van 29 juni t/m 17 augustus elke dag vanaf de openbare weg te bezichtigen. De binnenexposities in de kerken zijn op de zondagen geopend van 12:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis. In 2015 is er een nieuw project georganiseerd. Professionele kunstenaars hebben kunstwerken beschikbaar gesteld voor de verkoop. De meeropbrengst komt ten goede van de organisatie van Kunstroute Zijpe 2015. Deze werken zijn te vinden in de consistorieruimten in de kerken in Oudesluis en St. Maartensbrug en bij Grote Sloot 441 is een kunstwerk speciaal gemaakt voor Kunstroute Zijpe door Ard Doko te vinden, waar men op kan bieden. Aanvullende informatie over Kunstroute Zijpe 2014 zie www.kunstroutezijpe.nl.


Elisabeth Leyen

Elisabeth Leyen


Elisabeth Leyen


Linda Moerland


Linda Moerland