Zondag 6 juli lezing en workshop door Judith Hebly

Elke zondag tijdens Kunstroute Zijpe 2014 zal een van de betrokken professionele kunstenaars een lezing verzorgen, demonstratie geven of een workshop aanbieden. Judith Hebly is op zondag 6 juli vanaf 14:00 uur in de kerk van Schagerbrug aanwezig om een lezing en workshop te verzorgen. Judith Hebly verzorgt o.a. cursussen glas-in-lood. Zij heeft als docent meubelmaker te maken met constructies, berekeningen en uitslagen. De vorm van haar vrije werk heeft vaak een link met natuurlijk wetmatigheden en bewegingen uit de natuur. Mathematische verschijningsvormen en daarbij wetmatigheden als de Fibonaccireeks en de Nautilusschelp zijn terug te vinden in haar werk.
Judith Hebly zal op 6 juli eerst een presentatie verzorgen over haar werk en werkwijze. Vervolgens start zij met haar workshop. In deze workshop wil zij mensen wijzen op enkele wetmatigheden in de natuur. Met de nieuwe inzichten kunnen de deelnemers met diverse materialen tot vormen of objecten komen die duidelijk een relatie hebben met vormen uit de natuur en waarvan de basis van het ontwerp terug te vinden is in belangrijke wiskundige vormen die in de natuur te vinden zijn. Toegang is gratis.

Optreden door leden van muziektheater La Scala Nobile
Naast de lezing van Judith Hebly zullen leden van muziektheater La Scala Nobile deze middag een muzikaal optreden verzorgen in de kerk in Schagerbrug. Onder leiding van Elena Cornelisse- Syssojeva zijn er optredens van pianisten, solisten, een koor en een ensemble.

Van zondag 29 juni t/m zondag 17 augustus vindt in de gemeente Schagen, in de Kop van Noord-Holland, de 21ste editie plaats van Kunstroute Zijpe. De kunstwerken die opgenomen zijn in de buitenexpositie zijn te vinden langs de westzijde van de Grote Sloot, tussen Oudesluis en Burgerbrug. De buitenexpositie is van 29 juni t/m 17 augustus elke dag vanaf de openbare weg te bezichtigen. De binnenexposities in de kerken zijn op de zondagen geopend van 12:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis. Aanvullende informatie over Kunstroute Zijpe 2014 zie www.kunstroutezijpe.nl.


Schelpenfamilie _ Grote Sloot 103


Geringde 12x75
_ Grote Sloot 237

Boorworm _ Grote Sloot 245

Geringde 10x25 _ Grote Sloot 405