INFORMATIEBIJEENKOMST OVER HET MAKEN VAN EEN BUITENKUNSTWERK

VOOR KUNSTROUTE ZIJPE 2015 - KUNST VERLICHTCobi Dierikx - Shadow surround


Cobi Dierikx - Drie elementen


Judith Hebly - Geringde 10x25


Judith Hebly - Geringde 12x75


Masterclass Buitenkunst op Locatie 2013 
deelnemer Nelleke BeenkerMasterclass Buitenkunst op Locatie 2013
deelnemer Jan Oudhof

Bent u geïnteresseerd in kunst? Heeft u een beeldend idee altijd al willen uitvoeren? Wilt u uw werkwijze ontwikkelen, aanscherpen of verbeteren? Dit kan door deel te nemen aan de Masterclass Buitenkunst Verlicht van Kunstroute Zijpe. In 2015 zijn twee professionele kunstenaars aangetrokken die de deelnemers aan de masterclass gaan begeleiden, dit zijn Cobi Dierikx (rvs en staal) en Judith Hebly (glas-in-lood en hout). Deelname is gratis. De materiaalkosten voor het kunstwerk zijn voor de deelnemers zelf. Deelnemen kan alleen, per duo of in/met een groep. Het kunstwerk zal tijdens Kunstroute Zijpe 2015, welke plaatsvindt van 27 juni t/m 16 augustus, opgenomen worden in de buitenexpositie. Na Kunstroute Zijpe mogen de deelnemers hun eigen kunstwerk meenemen. In 2015 is het thema van Kunstroute Zijpe “verlichting”. Dit kan zowel letterlijk als figuurlijk geïnterpreteerd worden.

Informatiebijeenkomst zondag 19 april
Op zondag 19 april vindt van 14:00 tot 16:00 uur bij Ooyenbargh Interieurhoeve (Grote Sloot 137) de informatiebijeenkomst over de masterclass plaats. Geïnteresseerden kunnen deze bijeenkomst vrijblijvend bijwonen.
Tijdens de bijeenkomst zullen de betrokken professionele kunstenaars zichzelf presenteren, voorbeelden van hun eigen werk laten zien en een toelichting geven op keuzes die zij maken tijdens het ontstaanstraject van een kunstwerk. Hoe en op welk moment bepaal je het materiaal? Hoe monteer je een kunstwerk zodat het tegen weer en wind kan? Hoe zorg je ervoor dat een kunstwerk niet “verdwijnt” in de ruimte. Hoe krijgt een ontwerp een extra dimensie of meer zeggingskracht? Na de presentaties kunnen de geïnteresseerden zich direct aanmelden en aangeven door welke kunstenaar zij begeleid willen worden.

De begeleidend kunstenaar zal de deelnemers meenemen in het gehele traject. Tussen 19 april en eind mei kunnen de deelnemers met vragen over het ontwerp, materiaalgebruik, constructiemogelijkheden etc. per mail en telefonisch terecht bij hun begeleider. Eind mei dienen de deelnemers hun ontwerp gereed te hebben en te presenteren. In de maand juni vinden in de weekenden de drie werksessies plaats. Tijdens de werksessies kunnen de deelnemers met de adviezen van de kunstenaars aan de slag en onder begeleiding hun ontwerpidee uitwerken tot een buitenkunstwerk welke tentoongesteld zal worden tijdens Kunstroute Zijpe 2015.

Aanmelden voor de bijeenkomst of aanvullende informatie opvragen over het project, kan t/m 18 april door een e-mail te sturen naar: info@kunstroutezijpe.nl. Wilt u deelnemen maar bent u op 19 april verhinderd, dan kunt u eveneens contact met Stichting Kunstroute Zijpe opnemen om de mogelijkheden door te spreken.