Diny Rijnsburger demonstreert werkwijze tijdens Kunstroute Zijpe (12 juli)

Keramiste Diny Rijnsburger is op zondag 12 juli, van 12:00 tot 17:00 uur, in de Herboren Toren in Burgerbrug (Burgerweg 62a) aanwezig om een demonstratie over haar werk en werkwijze te verzorgen. Zij zal verschillende technieken in het werken met klei tonen. Diny Rijsnburger is een van de drie leermeesters die in de Herboren Toren samen met enkele leerlingen exposeert. Haar leerlingen zijn: Diny van Ruth, Lous Sijpestein, Martje Severijn en Rob Bras. Natuurlijke vormen en sober materiaalgebruik typeren het werk van Diny Rijnsburger.
De kunstwerken die opgenomen zijn in de buitenexpositie zijn t/m 16 augustus elke dag vanaf de openbare weg te bezichtigen en zijn te vinden aan de westzijde van de Grote Sloot, van Burgerbrug tot Oudesluis (±15 km). De binnenexposities in de kerken van Petten, Burgerbrug (Herboren Toren), Sint Maartensbrug, Schagerbrug en Oudesluis zijn op de zondagen in de genoemde periode van 12:00 tot 17:00 uur geopend. Toegang is gratis. Aanvullende informatie over Kunstroute Zijpe en het activiteitenprogramma, is te vinden via www.kunstroutezijpe.nl.

Optredens op zondag 12 juli
Op zondag 12 juli zullen er twee optredens plaatsvinden tijdens Kunstroute Zijpe in de kerk van Sint Maartensburg (Grote Sloot 233). Van 13:00 tot 14:30 uur zullen Droom en Liefde Hoogenboom een optreden verzorgen. Vervolgens zullen Floortje en Liesbeth Meeuzen bugel, zang en gitaar ten gehore brengen tussen 14:30 en 15:30 uur.

Informatie over Kunstroute Zijpe en Stichting Kunstroute Zijpe zie: www.kunstroutezijpe.nl of de folder (verkrijgbaar bij VVV, gemeentehuis Schagen en diverse campings en logiesverstrekkers).

Kunstroute Zijpe 2015 wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de gemeente Schagen, het VSB Fonds en lokale ondernemers/sponsoren.


Diny Rijnsburger

Diny Rijnsburger