Foekje Bajema vertelt over het werken met glas in lood tijdens Kunstroute Zijpe

Beeldend kunstenaar Foekje Bajema verzorgt op zondag 19 juli, van 15:30 tot 16:30 uur, in de kerk van Petten (Plein 1945) een lezing. Foekje Bajema is een van de tien professionele kunstenaars die dit jaar kunstwerken exposeert op diverse buitenlocaties en in een van de kerken, tijdens Kunstroute Zijpe. Zij zal een lezing verzorgen over haar werk en het maakproces van een kunstwerk. Foekje Bajema maakt vrijstaande beelden samengesteld uit diverse soorten metaal en glas (glas in lood en tiffany techniek).
De kunstwerken die opgenomen zijn in de buitenexpositie zijn t/m 16 augustus elke dag vanaf de openbare weg te bezichtigen en zijn te vinden aan de westzijde van de Grote Sloot, van Burgerbrug tot Oudesluis (±15 km). De binnenexposities in de kerken van Petten, Burgerbrug (Herboren Toren), Sint Maartensbrug, Schagerbrug en Oudesluis zijn op de zondagen in de genoemde periode van 12:00 tot 17:00 uur geopend. Toegang is gratis. Aanvullende informatie over Kunstroute Zijpe en het activiteitenprogramma, is te vinden via www.kunstroutezijpe.nl.

Optredens op zondag 19 juli
Op zondag 19 juli zullen er twee optredens plaatsvinden tijdens. In de kerk van Petten (Plein 1945 nr. 27) zullen van 14:00 tot 15:30 uur 3 accordeonisten populaire Nederlandse muziek ten gehore brengen. In de Herboren Toren in Burgerbrug (Burgerweg 62a), zullen Lia Rienks (zang) en Annie Dapper (piano) optreden van 14.30 tot 15.30 uur. Zij zullen liederen spelen van o.a. Handel, Caccini en Giordani met als thema de liefde.
Informatie over Kunstroute Zijpe 2015 - Kunst Verlicht zie: www.kunstroutezijpe.nl of de folder (verkrijgbaar bij VVV, gemeentehuis Schagen en diverse campings en logiesverstrekkers).
Kunstroute Zijpe 2015 wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de gemeente Schagen, het VSB Fonds en lokale ondernemers/sponsoren.


Foekje Bajema

Foekje Bajema