Cobi Dierikx en Herbert Koekkoek vertellen over het kunstenaarschap tijdens Kunstroute Zijpe

Op zondag 2 augustus zullen twee professionele kunstenaars die op diverse buitenlocaties en in een van de kerken kunstwerken exposeren tijdens Kunstroute Zijpe een presentatie verzorgen. Zij zullen een toelichting geven en vertellen over de aard van hun werk en de overgang naar het kunstenaarschap. De presentaties vinden plaats van 15:30 tot 16:30 uur in de kerk van Schagerbrug, Schagerweg bij nr. 40. Beeldend kunstenaar Cobi Dierikx werkt voornamelijk met staal. Haar kunstwerken hebben een abstracte vormgeving en zijn contrasterend in een natuurlijke omgeving. Veel van het werk van beeldhouwer Herbert Koekkoek bevat symboliek. Aan de hand van een thema/verschijnsel wordt het onderliggende verhaal in beeld gebracht.
De kunstwerken die opgenomen zijn in de buitenexpositie zijn t/m 16 augustus elke dag vanaf de openbare weg te bezichtigen en zijn te vinden aan de westzijde van de Grote Sloot, van Burgerbrug tot Oudesluis (±15 km). De expositie bij Ooyenbargh Interieurhoeve (Grote Sloot 137), met kunstwerken uit de Masterclass en van de leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs uit de gemeente Schagen, zijn eveneens dagelijks te bewonderen. De binnenexposities in de kerken van Petten, Burgerbrug (Herboren Toren), Sint Maartensbrug, Schagerbrug en Oudesluis zijn op de zondagen in de genoemde periode van 12:00 tot 17:00 uur geopend. Toegang is gratis. Aanvullende informatie over Kunstroute Zijpe en het activiteitenprogramma, is te vinden via www.kunstroutezijpe.nl.

Optredens op zondag 2 augustus
Op zondag 2 augustus zullen er twee muziekoptredens plaatsvinden tijdens Kunstroute Zijpe. In de kerk van Sint Maartensbrug (Grote Sloot 233) zullen van 13.00 tot 15.10 uur Duncan en Iris Bart zang en gitaarmuziek ten gehore brengen. In de Herboren Toren in Burgerbrug (Burgerweg 62a) zullen Floris (gitaar) en Madelief Kneppers (zang) een optreden verzorgen. Dit vindt plaats van 13.00 tot 15.30 uur. In de kerk van Schagerbrug zal Annemarie Kuster, tijdens de presentatie van Cobi Dierikx, enkele kleine gedichten voor het project 'De Doorkijkboom' voordragen. Het doel is om middels crowdfunding geld in te zamelen voor een kunstwerk welke Cobi Dierikx permanent in het landschap van de gemeente Schagen wil plaatsen.

Informatie over Kunstroute Zijpe 2015 - Kunst Verlicht zie: www.kunstroutezijpe.nl of de folder (verkrijgbaar bij VVV, gemeentehuis Schagen en diverse campings en logiesverstrekkers).

Kunstroute Zijpe 2015 wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de gemeente Schagen, het VSB Fonds en lokale ondernemers/sponsoren.


Herbert Koekkoek

Herbert Koekkoek


Cobi Dierikx

Cobi Dierikx