Kunstenaars uitgelicht tijdens Kunstroute Zijpe

Elke zondag van Kunstroute Zijpe worden kunstenaars die kunstwerken exposeren in de buitenexpositie langs de Grote Sloot en de binnenexposities in een van de vijf kerken, in de spotlights gezet en uitgelicht. Op zondag 9 augustus is het de beurt aan Cor de Ree, Peter Schudde en het kunstenaarsduo Elbowworks. Van 15:30 tot 16:30 zullen zij in de kerk van Oudesluis (Noorderweg 14) aanwezig zijn om een presentatie te verzorgen over hun werk en werkwijze en/of in dialoog te treden met bezoekers en vragen te beantwoorden.
Kunstenaar Cor de Ree maakt objecten met een gebruiksfunctie van koper, zink, glas in lood en messing. Tijdens Kunstroute Zijpe exposeert hij tronen, een tafel, bank en torens. Zijn presentatie zal gaan over de diverse stijlen die terugkomen in zijn kunstwerken (o.a. jugendstil, moors en neogotiek) en het  gehele ontstaansproces van zijn werk. Beeldend kunstenaar Peter Schudde maakt veelal printplaatsculpturen. Langs de Grote Sloot en in de kerk van Oudesluis exposeert hij onder andere driedimensionale lichtobjecten gemaakt uit E-waste (elektronica afval). Zijn presentatie zal gaan over zijn werk, de E-waste problematiek en de impact daarvan. Ellen Floris, beeldend kunstenaar en fotograaf, vormt samen met beeldend kunstenaar Bowe Roodbergen het kunstenaarsduo Elbowworks. Zij zullen aanwezig zijn om in dialoog te treden met bezoekers en vragen van geïnteresseerden te beantwoorden.

De kunstwerken die opgenomen zijn in de buitenexpositie zijn nog t/m 16 augustus elke dag vanaf de openbare weg te bezichtigen en zijn te vinden aan de westzijde van de Grote Sloot, van Burgerbrug tot Oudesluis (±15 km). De binnenexposities in de kerken van Petten, Burgerbrug (Herboren Toren), Sint Maartensbrug, Schagerbrug en Oudesluis zijn op de zondagen van 12:00 tot 17:00 uur geopend. Toegang is gratis. Aanvullende informatie over Kunstroute Zijpe en het activiteitenprogramma, is te vinden via www.kunstroutezijpe.nl.

Optredens en poëzie op zondag 9 augustus
Op zondag 9 augustus zullen er twee muziekoptredens plaatsvinden tijdens Kunstroute Zijpe.
In de kerk van Schagerbrug (Schagerweg bij nr. 40) zal van 14.00 tot 15.30 uur de blokfluitgroep "Ad Bloc" o.l.v. Peter Smith bedevaart liederen uit de 14e Eeuw, Henry Purcell, Japanese rainsongs, Spaanse Middeleeuwse liefdesliederen en J.S. Bach ten gehore brengen. In de Herboren Toren in Burgerbrug (Burgerweg 62a) zullen Renske Nyeholt en Rene Sytsema van 13.00 - 15.30 uur een optreden verzorgen. Zij spelen saxofoon en piano. Guda Vriesman zal gedichten voordragen in de kerk van Oudesluis (Noorderweg 14) van 13.30 tot 14.40 uur.

Informatie over Kunstroute Zijpe 2015 - Kunst Verlicht zie: www.kunstroutezijpe.nl of de folder (verkrijgbaar bij VVV, gemeentehuis Schagen en diverse campings en logiesverstrekkers).

Kunstroute Zijpe 2015 wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de gemeente Schagen, het VSB Fonds en lokale ondernemers/sponsoren.


Peter Schudde

Peter Schudde


Cor de Ree


Cor de Ree

Bowe Roodbergen

Ellen Floris