![]() |
|
In elk paviljoen is tijdens de Culinaire Kunsttoer een speciaal kunstmenu, -drankje of -hapje te krijgen. Tevens is er op zondag 3 september de presentatie van streekproducten. Doel is het etaleren van de plaatselijke landbouwactiviteiten en producten. De presentatie beoogt op innovatieve wijze toerist en bezoeker te informeren over het wel en wee van de lokale agro infrastructuur en de mogelijkheden die deze bedrijfsgroep kent. Uniek is hierbij de samenwerking tussen de verschillende deelnemende strandpaviljoens en de agrarische sector uit de regio die de uitdaging aangaan om het cultureel toerisme aan te wakkeren en een brug te slaan tussen de verschillende partijen. Hiervoor is een inventarisatie van de streekproducten gedaan en is met de deelnemende strandpaviljoens gesproken over het toepassen van de streekproducten in de menu's, dan wel in ander vormen van presentaties. Zo presenteert de Land- en Tuinbouw Organisatie Schagen zich bij een aantal paviljoens waarbij op kunstzinnige wijze de streekproducten worden getoond. Ook kan de bezoeker zelf actief aan de gang... de lokaal geproduceerde wodka uit biologisch gekweekte bollen kan worden geproefd evenals de geitenkaas uit Schagerbrug. Niet alleen een evenement voor de ogen en oren maar ook voor de smaakpappillen! Voor de geïnteresseerde bezoeker ligt de nodige informatie klaar om meegenomen te worden.
|