DE LOCATIES
KU(N)STROUTE ZIJPE AAN ZEE


Onderstaand treft u een overzicht van de locaties en aanvullende informatie
(van noord naar zuid).


Kaartgegevens:OpenStreetMap-auteurs (openstreetmap.org)

1 - Strandpaviljoen 't Klavertje 4
Groote Keeten

Strandslag 8 (Groote Keeten)

7 - Strandpaviljoen Zilte Zucht
Callantsoog
Strandslag 13 (Kiefteglop)

2 - Strandpaviljoen De Stern
Callantsoog
Strandslag 10 (Abbestee )

8 - Strandpaviljoen Noord
Sint Maartenszee
Strandslag 14 (Breebaartweg)

3 - Strandpaviljoen Vos
Callantsoog
Strandslag 11 (De Seinpost)

9 - Strandpaviljoen New-Zuid
Sint Maartenszee
Strandslag 15 (Breebaartweg)

4 - Strandpaviljoen De Toko
Callantsoog
Strandslag 12 (Dorpsplein)

10 - Strandpaviljoen Zee&Zo
Petten
Strandslag 16 (Korfwater)

5 - Strandpaviljoen Woest
Callantsoog
Strandslag 13 (Kiefteglop)

11 - Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee - Petten
Strandweg 4

6 - Strandpaviljoen De Strandtent
Callantsoog
Strandslag 13 (Kiefteglop)

 

Parkeren
Er zijn voldoende parkeermogelijkheden bij de betreffende strandopgangen in Groote Keeten, Sint Maartenszee en Petten. In Callantsoog kunt u het beste bij de entrees van het dorp parkeren (zowel noordelijk als zuidelijk), deze staan aangegeven. (zie P op kaart)

Openbaar vervoer
Vanaf treinstation Schagen rijdt er een bus naar Callantsoog en Groote Keeten (buslijn 152)
Vanaf treinstation Alkmaar rijdt er een bus naar Petten (buslijn 151)
T/m zondag 3 september kunt u met de KUSTBUS (buslijn 851). Deze rijdt langs alle vier de kernen, Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten (retour is mogelijk).

Fietsen, wandelen of per auto
U kunt de paviljoens afzonderlijk per auto bezoeken via de Wersterduinweg en de Duinweg. U kunt de gehele route fietsen, met tussen Sint Maartenszee en Petten een route door het duingebied (afstand 14 km), of u kunt wandelen over het strand (afstand ongeveer 12 km).

Toegankelijkheid strand
Bij diverse paviljoens zijn strandrolstoelen te huur, check schagen.nl/cultuur-recreatie.

Overnachten in het gebied
In de gemeente Schagen zijn vele overnachtingsmogelijkheden. Wilt u overnachten in het gebied... dat kan bijvoorbeeld bij Camping De Nollen (Callantsoog) of bij AanNoordzee (strandcamping en bungalows - Sint Maartenszee).Fotograaf Chris Ipenburg


Fotograaf Gerrie Goedhart


Strandpaviljoen 't Klavertje 4
Groote Keeten
grootekeetenaanzee.nl
Strandslag 8, Groote Keeten
Openingstijden afhankelijk van het weer

In Groote Keeten aan Zee… Verscholen achter de duinen op één van de mooiste en breedste stranden van Nederland vind je Strandpaviljoen
't Klavertje 4. Op het terras heb je een ongeëvenaard uitzicht over het strand, de zee en de duinen. Kom genieten van de rust en de ruimte. U kunt bij 't Klavertje 4 terecht voor een kopje koffie, een ijsje, een drankje, borrelhapjes, pannenkoeken, snack of een heerlijke salade. Graag tot ziens in Groote Keeten aan Zee!

Kunstmenu/drankje(s) Culinaire kunsttoer - Zondag 3 september
2 glazen wijn en portie bitterballen € 10,00

Download de kunstkrantpagina van 't Klavertje 4 (10 mb) om te zien welke activiteiten hier allemaal plaatsvinden, of kijk voor het complete activiteiten overzicht op Optredens, themadagen en activiteiten.

Exposities kunstwerken 1 t/m 17 september in en rondom het paviljoen Anno van der Heide, Beatrix Smit en Saskia Warneke


Strandpaviljoen De Stern
Callantsoog
strandpaviljoendestern.nl
Strandslag 10, Abbestee
Dagelijks geopend van 10:00 tot 23:00 uur

Bij strandpaviljoen "De Stern" kunt u terecht voor een hapje en een drankje na een heerlijk dagje strand of een avondje dansen op een beach party. Het paviljoen bestaat al ruim 30 jaar en gastvrijheid staat voorop. Tevens organiseren zij zomers jamsessies, thema feestjes en schatgraven voor de kinderen. Kortom voor ieder wat wils.

Kunstmenu/drankje(s) Culinaire kunsttoer - Zondag 3 september
Gebakken schol of slibtong, friet en sla € 14,-

Download de kunstkrantpagina van De Stern (10 mb) om te zien welke activiteiten hier allemaal plaatsvinden, of kijk voor het complete activiteiten overzicht op Optredens, themadagen en activiteiten.

Exposities kunstwerken 1 t/m 17 september in en rondom het paviljoen Hans CornelStrandpaviljoen Vos
Callantsoog
strandpaviljoenvos.nl
Strandslag 11, de Seinpost
Dagelijks vanaf 10:00 uur geopend

Kom genieten bij één van de oudste strandtenten van de Nederlandse kust! Het in 1957 opgerichte Strandpaviljoen Vos wordt inmiddels gerund door de vierde generatie van de familie en heeft de charmes van een échte authentieke strandtent.
De knusse en gezellige uitstraling van het paviljoen zorgt voor een perfecte sfeer, terwijl u geniet van heerlijke gerechten.
In de oorlog moest de strandtent plaatsmaken voor bunkers van de bezetters en werd het een lange tijd gebruikt als noodwoning in het dorp. Na de oorlog was familie Vos de eerste in bevrijd Nederland die weer een nieuw strandpaviljoen bouwde. De afgelopen jaren heeft Strandpaviljoen Vos zich steeds meer toegelegd op het serveren van huisgemaakte producten. Van brownies tot tapenades, alles wordt voor u tot in de puntjes op smaak gebracht. Naast goede koffie met lekkere zoetigheden, serveren wij ook een uitgebreide lunch en verschillende borrelhapjes. Voor het diner bieden wij een brede keus van vlees, vis en vegetarisch.

Kunstmenu/drankje(s) Culinaire kunsttoer - Zondag 3 september
Visdrieluik (alleen tijdens diner) €19,75
Zalm, kabeljauw en een gamba spies. Dit wordt geserveerd met groenten en friet.

Download de kunstkrantpagina van Vos (10 mb) om te zien welke activiteiten hier allemaal plaatsvinden, of kijk voor het complete activiteiten overzicht op Optredens, themadagen en activiteiten.

Exposities kunstwerken 1 t/m 17 september in en rondom het paviljoen Albert Kramer


Strandpaviljoen De Toko
Callantsoog
strandpaviljoendetoko.nl
Strandslag 12, Dorpsplein
Dagelijks vanaf 10:00 uur geopend

Strandpaviljoen de Toko is een "echte" strandtent met een no nonsense mentaliteit. Het strandpaviljoen is dagelijks vanaf 10:00 uur geopend en is bereikbaar via de trap bij het Dorpsplein Callantsoog.

Kunstmenu/drankje(s) Culinaire kunsttoer - Zondag 3 september
Broodje Hendrike Huijsmans € 6,50

Download de kunstkrantpagina van De Toko (10 mb) om te zien welke activiteiten hier allemaal plaatsvinden, of kijk voor het complete activiteiten overzicht op Optredens, themadagen en activiteiten.

Exposities kunstwerken 1 t/m 17 september in en rondom het paviljoen Hendrike Huijsmans

Strandpaviljoen Woest
Callantsoog
woest.nu
Strandslag 13, Kiefteglop
Dagelijks vanaf 10:00 uur geopend (365 dagen per jaar)

Bis Bald Bis Woest!
Tot Gauw Tot Woest!
Eten en Drinken aan zee

Kunstmenu/drankje(s) Culinaire kunsttoer - Zondag 3 september
Gerecht "De Merel"

Download de kunstkrantpagina van Woest (10 mb) om te zien welke activiteiten hier allemaal plaatsvinden, of kijk voor het complete activiteiten overzicht op Optredens, themadagen en activiteiten.

Exposities kunstwerken 1 t/m 17 september in en rondom het paviljoen Merel Holleboom

 Strandpaviljoen De Strandtent
Callantsoog
destrandtent.nl

Strandslag 13, Kiefteglop 2
Dagelijks vanaf 10:00 uur geopend

Sinds de jaren 70 van de vorige eeuw is 'De Strandtent' een begrip in Callantsoog. Iedere zomer werden de onderdelen naar het strand vervoerd waar, onder toezicht van menig wandelaar, het paviljoen zich weer vormde naar de vertrouwde basis om uit te kijken over de zee, uit te rusten met een drankje en een ijsje of de honger te stillen met een patatje. Op deze manier hebbben al vele generaties de zon in de zee zien zakken, of de golven tegen de palen voelen beuken gedurende de woelige momenten van een echte zomerstorm.
In 2007 zijn Alex en Isabel in het avontuur van een strandpaviljoen gestapt. Het strandle-
ven zat hen in het bloed. Niet alleen waren zij voorheen met de kinderen regelmatig op het strand en in de golven te vinden, maar ook familieleden hebben in de jaren 30 van de vorige eeuw al een strandbedrijf gehad, zo bleek.
Sinds 2010 is 'De Strandtent' het eerste officiële jaarrond paviljoen in Callantsoog. Het niet alleen meer een plek voor de zomer, maar juist ook een plek om in de winter van het strand te kunnen genieten terwijl de wind om het paviljoen jaagt en er binnen genoten kan worden van temperamentvolle tapas. Dit alles in combinatie met de gezelligheid die het paviljoen al decennia lang heeft weten vast te houden, een warme kachel en de kunstwerken van kunstenares Kimo. Haar kunstwerken zijn er zowel als vaste onderdelen van het paviljoen, als wisselende stukken die door toeristen kunnen worden meegenomen als herinnering aan een heerlijke vakantie.
'De Strandtent' is een plek waar families en vrienden elkaar onder het genot van een hapje of drankje treffen, waar collega's nader tot elkaar komen en waar generaties samen weer even ontdekken hoe het is om als kind te genieten van de tijd en rust die het strand kan bieden. En waar de bubbel van rust, liefde en vakantie nog steeds fier rond zweeft op een zomers briesje, glinsterend in de rijke kleuren van de zomerzon.

Kunstmenu/drankje(s) Culinaire kunsttoer - Zondag 3 september
Cocktail Yellow over red € 5,-
Red with a white dot € 5,-
Pasta Picasso € 12,-

Download de kunstkrantpagina van De Strandtent (10 mb) om te zien welke activiteiten hier allemaal plaatsvinden, of kijk voor het complete activiteiten overzicht op Optredens, themadagen en activiteiten.

Exposities kunstwerken 1 t/m 17 september in en rondom het paviljoen Cobi Dierikx en Ingerid Opstelten
Strandpaviljoen Zilte Zucht
Callantsoog
Facebook
Strandslag 13, Kiefteglop
Openingstijden afhankelijk van het weer (zie vlag)

Op het rustige Zuidstrand van Callantsoog staat strandpaviljoen 'Zilte Zucht' waar het heerlijk vertoeven is.
Eten met de voeten in het zand of op het beschut terras. Smakelijke lunches en diners geserveerd in een relaxte sfeer met uitzicht over het ruime rustige strand waarbij je je bijna in het buitenland waant. Bij strandopgang Kiefteglop over het duin links en dan 400 meter langs de branding. Eenmaal geweest dan blijf je komen. Tot ziens bij het kleinste strandpaviljoen van Callantsoog.

Kunstmenu/drankje(s) Culinaire kunsttoer - Zondag 3 september
Warme geitenkaas maaltijdsalade € 12.50
Pasta met Aziatische toets gegrilde
gamba's met frisse zomersalade € 14,00

Download de kunstkrantpagina van Zilte Zucht (10 mb) om te zien welke activiteiten hier allemaal plaatsvinden, of kijk voor het complete activiteiten overzicht op Optredens, themadagen en activiteiten.

Exposities kunstwerken 1 t/m 17 september in en rondom het paviljoen Ni-eL
Strandpaviljoen Noord
Sint Maartenszee
stmzee.nl
Strandslag 14, Burgemeester
Breebaartweg
Dagelijks vanaf 9:00 uur geopend

Verstopt achter een natuurgebied en de duinen, op het prachtige brede strand van Sint Maartenszee vindt u twee gezellige strandpaviljoens, Strandpaviljoen Noord en Strandpaviljoen New-Zuid.
Strandpaviloen NOORD opent zomers haar deuren voor iedereen die van lekker eten, rust en zonnige sferen houdt. U kunt hier genieten van een heerlijke lunch, een werelds diner of gewoon een lekkere snack. Dit alles met een prachtig uitzicht op de Noordzee. Nieuw dit jaar is dat er ook de mogelijkheid bestaat te ontbijten op het paviljoen! Ontbijten op het strand. Mooier kan je dag niet beginnen... vanaf 9:00 uur op Strandpaviljoen NOORD!

Kunstmenu/drankje(s) Culinaire kunsttoer - Zondag 3 september
3 Gangen verrassingsmenu met producten uit het seizoen.

Download de kunstkrantpagina van Paviljoen Noord (10 mb) om te zien welke activiteiten hier allemaal plaatsvinden, of kijk voor het complete activiteiten overzicht op Optredens, themadagen en activiteiten.

Exposities kunstwerken 1 t/m 17 september in en rondom het paviljoen Leo Gerritsen

Strandpaviljoen New-Zuid
Sint Maartenszee
stmzee.nl
Strandslag 15, Burgemeester
Breebaartweg
Dagelijks vanaf 10:00 uur geopend

Verstopt achter een natuurgebied en de duinen, op het prachtige brede strand van Sint Maartenszee vindt u twee gezellige strandpaviljoens, Strandpaviljoen Noord en Strandpaviljoen New-Zuid.
Strandpaviljoen New-Zuid biedt Zowel in de zomer als in de winter van mogelijkheden. Op het menu staan verrukkelijke gerechten, smakelijke wijnen en lekkere toetjes die wisselen met het seizoen. Het paviljoen beschikt over een aparte feest- /vergaderzaal met eigen terras, bar en open keuken. Wat ons betreft de perfecte plek voor een spetterend feest of evenement tot wel 400 personen! TROUWEN aan het mooiste stukje STRAND Voor een ROMANTISCHE en ONVERGETELIJKE dag. Komt u een keer bij ons langs voor een persoonlijk gesprek?

Kunstmenu/drankje(s) Culinaire kunsttoer - Zondag 3 september
3 Gangen verrassingsmenu met producten uit het seizoen.

Download de kunstkrantpagina van Paviljoen New-Zuid (10 mb) om te zien welke activiteiten hier allemaal plaatsvinden, of kijk voor het complete activiteiten overzicht op Optredens, themadagen en activiteiten.

Exposities kunstwerken 1 t/m 17 september in en rondom het paviljoen SLeM - Bruno Doedens en Rikke Munkholm Laursen
Strandpaviljoen Zee & Zo
Petten
strandpaviljoenzeeenzo.nl
Strandslag 17, Centrum
Dagelijks vanaf 10:00 uur geopend


Genieten van het eerste lentezonnetje en van de gouden gloed van hartje zomer, tot aan de bulderende najaarsstormen: Zee & Zo is niet zomaar een strandpaviljoen, maar een unieke strandbeleving!
Turend over de Noordzee en Pettemer duinen is Zee & Zo de plek voor heerlijk eten in een ontspannen sfeer, zakelijke meetings, feesten en partijen. Voor alle leuke momenten creëren wij de juiste tafel. Wij bieden een compleet aanbod met ouderwetse gastvrijheid.
Je proeft altijd een relaxte sfeer, verleidelijk genoeg om pas ver na zonsondergang je strandspullen te pakken en naar huis te gaan. Onze slogan is niet voor niets: Beleef Zee & Zo!

Kunstmenu/drankje(s) Culinaire kunsttoer - Zondag 3 september
Koffie met gebak naar keuze, 2e bakkie gratis

Download de kunstkrantpagina van Zee&Zo (10 mb) om te zien welke activiteiten hier allemaal plaatsvinden, of kijk voor het complete activiteiten overzicht op Optredens, themadagen en activiteiten.

Exposities kunstwerken 1 t/m 17 september in en rondom het paviljoen Ria Roerdink
Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee - Petten
hhnk.nl/zand-tegen-zee
Strandweg 4 in Petten
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 10:00 tot 17:00

De interactieve tentoonstelling Zand tegen Zee laat u zien, horen en beleven hoe we de kust tussen Petten en Camperduin hebben versterkt met zand uit zee. En hoe bijzonder het is om in ons laaggelegen Noord-Holland te leven onder zeeniveau. Het informatiecentrum is omringd door de Hondsbossche Duinen, ontstaan door deze bijzondere kustversterking. Hier kunt u genieten van een breed strand, een fiets- en wandelpad en een mooi panoramaduin.
U vindt het informatiecentrum aan de Strandweg 4 in Petten (t.o. camping Corfwater). De toegang is gratis!

Openingstijden:
- 1 april tot 1 november: dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur
- 1 november tot 1 april: woensdag, zaterdag en zondag van 10:00 tot 16:00 uur

Download de kunstkrantpagina van Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee (10 mb) om te zien welke activiteiten hier allemaal plaatsvinden, of kijk voor het complete activiteiten overzicht op Optredens, themadagen en activiteiten.

Exposities kunstwerken 1 t/m 17 september in Zand tegen Zee Monique Verbruggen - MoGlas