Ku(n)stroute Zijpe aan Zee op bijzondere wijze van start gegaan!
PROGRAMMA 8 t/m 10 september

Gemeente Schagen – Op vrijdagavond 1 september is de eerste editie van de nieuwe opzet van Kunstroute Zijpe van start gegaan. Om 19:30 uur startte in Sint Maartenszee, onder grote belangstelling, de kunstwandeltocht. Na diverse korte echter bijzondere optredens op unieke locaties, danste de groep Pardans van de Balletschool Schagen de openingsdans Aarde(n). Dit op het strand, tijdens de al ondergaande zon. Zij dansten tussen het kunstwerk “Let’s dance” van SLeM. Daarna werd de officiële opening verricht door wethouder Blonk, door het Kampvuurkunstwerk van Coby Dierikx te “ontsteken”.

Programma van het tweede weekend
De kunstwerken in, op en rondom de tien strandpaviljoens in gemeente Schagen en in Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee, zijn dagelijks t/m 17 september te bewonderen. Rikke Munkholm Laursen is om de dag op het strand van Sint Maartenszee aanwezig om Zandgezichten te creëren, die veranderen onder invloed van de natuurelementen. De komende twee weken gaan ruim 700 leerlingen van het basisonderwijs kunst creëren, exposeren en beleven op het strand. Op vrijdag 8 september zal in De Strandtent Callantsoog de voorstelling “Als ik de zee maar zie” plaatsvinden. Een tweeluik van zang, dans, verhalen en een vertelconcert door Fleur Jagt, Victor Posch, Helen Botman en Peter van Vleuten. Toegang is € 15,- p.p. aan de kassa of reserveren via www.alsikdezeemaarzie.nl.
Op zaterdag 9 september kunnen geïnteresseerden onder leiding van een kunstenaar, zelf met kunst bezig zijn. Kinderen kunnen deelnemen aan de workshop mozaïek van Beatrix Smit (€ 17,50 p.p. (contant), aanmelden: info@atelier-b.nl) en volwassenen aan de Fotografie aan Zee workshop van Anno van der Heide(€ 35,- p.p., aanmelden: 0226393712 / info@annovanderheide.com.).

Zaterdagavond vindt binnen bij Strandpaviljoen De Strandtent (wijziging t.o.v. regulier programma) in Callantsoog het kampvuurconcert plaats, met optredens van Fatima Haring, Juttersgilde, Gitaarduo Kreck, Zoet! en 2in1voud. Op zondag 10 september kan men weer deelnemen aan de workshop mobiles maken van Beatrix Smit en Jose Smit (volwassenen, € 30,- p.p., aanmelden via info@atelier-b.nl). Daarnaast vindt op zondag 10 september, bij geschikt weer, de Korendag plaats. Bij elk paviljoen zullen verschillende koren een optreden verzorgen. De deelnemende koren zijn het KeetKoor, Popkoor ’t Zand, Accoord, Popkoor Elan Callantsoog, Gemengd koor Cantabile, Ritmisch koor ’t Zand en De Laatste Druppel. Kortom voor elk wat wils! Voor aanvullende informatie over o.a. de deelnemende kunstenaars en artiesten, locaties en het gehele programma met alle optredens, themadagen en activiteiten, zie www.kunstroutezijpe.nl.

Met dank aan
Ku(n)stroute Zijpe aan Zee wordt georganiseerd door Stichting Kunstroute Zijpe, met dank aan alle betrokkenen, waaronder de vrijwilligers, kunstenaars, artiesten, strandexploitanten, Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee en de sponsoren en fondsen, o.a. de gemeente Schagen, Leader, het VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuur Fonds, Triade Huis voor de Kunsten, OFS en Meesterlijk Schagen.

 


Als ik de Zee maar Zie -
Fotograaf Jessica Heetebrij


Openingsdans Aarden(n)
Balletschool Schagen Pardans


Zandgezichten van Rikke Munkholm Laursen
Fotograaf Sylvie Franzen


Zandgezichten van Rikke Munkholm Laursen
Fotograaf Bruno Doedens


KeetKoor - Korendag 10 september
Fotograaf Wollie de Winter


ZOET! -
Kampvuurconcert 9 september