Laatste weekend Ku(n)stroute Zijpe aan Zee!

Gemeente Schagen – Van 1 t/m 17 september vindt op het strand van de gemeente Schagen tussen Groote Keeten en Petten, Ku(n)stroute Zijpe aan Zee plaats. De kunstwerken in, op en rondom de tien strandpaviljoens in gemeente Schagen en in Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee, zijn dagelijks t/m 17 september te bewonderen. Kunstenaar Rikke Munkholm Laursen is om de dag op het strand van Sint Maartenszee aanwezig om Zandgezichten te creëren, die veranderen onder invloed van de natuurelementen.

Dans, muziek en theater
Vrijdagavond 15 september vindt, bij geschikt weer, de avond van de dans plaats. Balletschool Schagen en Balletschool Heerhugowaard zullen diverse optredens verzorgen op het strand bij Strandpaviljoen Woest. Verschillende dansstijlen, waaronder contemporary en jazz, zullen te zien zijn tijdens de zonsondergang.
Zaterdagmiddag 16 september (15:30 tot 16:00 en 16:30 tot 17:00) vindt in paviljoen De Strandtent het optreden plaats van Zoë Veldt (viool) en Frans Oud (accordeon). Zij nemen de bezoekers mee op een muzikale reis met Klezmer, Balkan, Ierse en Zuid-Amerikaanse muziek.
In de avond vindt vanaf 19:30 uur bij Strandpaviljoen Zee&Zo (Petten) het kampvuurconcert plaats, met optredens van Duo Bergique, LaRoes, For Fun en Djez nabij het kampvuurkunstwerk van Cobi Dierikx.
Zondag 17 september is het de dag van het Theater. Bij elk paviljoen zal een theatervoorstelling te bewonderen zijn, waaronder STUDO nh met De Beer, HET SPEELT met WAT & HOE, Jeugdtheaterschool Schagen met STRAND!, Stichting Tussen De Planken Door met God van de slachting en Toneelvereniging OZOS met 't Anzoek.

Workshops
Monique Verbruggen verzorgt op dinsdag 12, woensdag 13, donderdag 14 en zaterdag 16 september in Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee te Petten, de workshop avontuurlijk en fantasievol spelen met glas. Voorkennis is niet nodig. Aanmelden kan via zandtegenzee@hhnk.nl / 072–5828765 / 06–23533888 (€ 20,- p.p.). Op donderdag 14 september zal zij 's avonds een lezing houden. Op zaterdag 16 september kunnen geïnteresseerden onder leiding van een kunstenaar ook zelf met kunst bezig zijn. Kinderen kunnen deelnemen aan de workshop mozaïek van Beatrix Smit (€ 17,50 p.p. (contant), aanmelden: info@atelier-b.nl) en volwassenen aan de Fotografie aan Zee workshop van Anno van der Heide (€ 35,- p.p., aanmelden: 0226393712 / info@annovanderheide.com.). Op zondag 17 september kan men weer deelnemen aan de workshop mobiles maken van Beatrix Smit en Jose Smit (volwassenen, € 30,- p.p., aanmelden via info@atelier-b.nl).

Kortom voor elk wat wils! Voor aanvullende informatie over o.a. de deelnemende kunstenaars en artiesten, locaties en het gehele programma met alle optredens, themadagen en activiteiten, zie www.kunstroutezijpe.nl.

Met dank aan
Ku(n)stroute Zijpe aan Zee wordt georganiseerd door Stichting Kunstroute Zijpe, met dank aan alle betrokkenen, waaronder de vrijwilligers, kunstenaars, artiesten, strandexploitanten, Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee en de sponsoren en fondsen, o.a. de gemeente Schagen, Leader, het VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuur Fonds, Triade Huis voor de Kunsten, OFS en Meesterlijk Schagen.Avond van de Dans - Balletschool Schagen Pardans

Dag van het Theater
Jeugdtheaterschool Schagen - STRAND!


Rikke Munkholm Laursen

SLeM - Bruno Doedens Let's Dance